Τι είπαν καθηγητές ιστορίας για το βιβλίο μου:
«Εμείς οι Γκαγκαβούζηδες. Ταυτότητες – Ιστορικές πηγές και η πορεία μας μέσα στο χρόνο» από τις εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης».
Ο κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης καθηγητής ιστορίας στην Παιδαγωγική σχολή Φλώρινας σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου, το χαρακτήρισε ως «βιβλίο σταθμό στην νεώτερη ελληνική ιστοριογραφία».
Σύμφωνα με την Επίκουρο καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κ. Ιφιγένεια Βαμβακίδου, το βιβλίο «στηρίζεται σε δημοσιευμένη βιβλιογραφία, ελληνική, βουλγαρική, ρωσική και ευρωπαϊκή», καθώς και «σε αρχεία, κείμενα περιηγητών και συνεντεύξεις πληροφορητών» και αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα «έργο αναφοράς για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους».
Ο Λέκτορας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων χωρών του Δ.Π.Θ. Ηλίας Πετρόπουλος θεωρεί πως «θα πρέπει να εκτιμηθεί ως μεγάλη η προσφορά του βιβλίου στην ιστορία της μείζονος Θράκης».
Εκτός των παραπάνω επισημάνσεων το βιβλίο έχει ιδιαίτερη αξία, διότι αναφέρεται σε έλληνες πολίτες, οι οποίοι λόγω της τουρκοφωνίας τους, στα χρόνια μετά την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα, βίωσαν αρκετούς «καημούς» γι’ αυτή την ιδιαιτερότητα της ελληνικής τους ταυτότητας.
Επιπλέον αίρεται επιτέλους μέσω ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου βιβλίου, όπως το χαρακτήρισαν οι προαναφερόμενοι ιστορικοί, το αδιαμφισβήτητο της ελληνικής τους συνείδησης και ηρεμούν έτσι οι ψυχές πολλών Γκαγκαβούζηδων, που έφυγαν αδικαίωτοι και σιωπηλοί, γιατί νόμιζαν ότι «δεν άρεσαν στην πατρίδα».