Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Ενα σχόλιο στο ημερολόγιο μιας Ξένης

Ανώνυμος Ο/Η Γκαγκαβουζης είπε...

Καλησπέρα!! διάβασα το σχόλιο στην εφημερίδα Νέα στη σελίδα ενός απο τους αγαπημένους μου δημοσιογράφους του Κ. Καπλανι. μερικές παρατηρήσεις:
1) οι χειρότεροι ρατσιστές είναι οι Έλληνες ανέκαθεν. Η ιστορία έχει άφθονα παραδείγματα. Δυστυχώς οι απόγονοι των προσφύγων ξέχασαν πολύ γρήγορα τις απαξιωτικές αναφορές των ντόπιων όταν έφταναν στα νέα χωριά τους: τουρκόσποροι, μαμεμούλους, άχρηστους, κλέφτες, απατεώνες και προπάντων Τούρκους όταν τολμούσαν να μιλούν τα τουρκικά τη γλώσσα που μιλούσαν απο τα γεννοφάσκια τους.
2)Όσα χρόνια και να περάσουν "ξένη" θα είσαι στα μάτια τους εκτός και αν μετά απο τρείς ή τέσσερις γεννιές κάποιος από τους δικούς σου καταφέρει να αναδειχτεί πάντα με την αξία του και ξεχάσουν την καταγωγή των προπαπούδων του.
3)λυπάμαι για όλους αυτούς που σου απαντούν "ανώνυμα" είναι όλοι αυτοί που χρόνια έπαιζαν το ρόλο του "ΕΦΙΑΛΤΗ". Η ιστορία έχει άφθονα παραδείγματα.
ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Διότι αν και "Έλληνας στην καταγωγή ένιωσα στο πετσί μου ακόμη και τώρα το ρατσισμό των υπολοίπων όταν τους έλεγα ότι είμαι ΓΚΑΓΚΑΒΟΥΖΗΣ στην καταγωγή, (τουρκόφωνος ορθόδοξος χριστιανός της Οθωμανικής αυτοκρατορίας). Έτσι έμαθα απο τους γονείς μου αυτό έμαθα απο τους πρόσφυγες παπούδες μου. όπως όλοι έχουν δικαίωμα όλοι να λέγονται Πόντιοι, Κρήτες, Αρβανίτες, Βλάχοι, Σαρακατσάνοι κλπ έτσι και γω νόμιζα ότι έχω το δικαίωμα. ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ
Και ξέρεις κάτι: δεν ξέρω να μιλώ γκαγκαβούζικα δηλ. τουρκικά, παρ' όλα αυτά δεν είμαι Έλληνας.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
Ο ΓΚΑΓΚΑΒΟΥΖΗΣ

28 Οκτώβριος 2008 3:46 μμ

1 σχόλιο:

kostas Z. είπε...

Χρηστο τι εγινε με το βιβλιο?Κυκλοφορησε?Ενημερωσε μας σε παρακαλω,το περιμενουμε εναγωνιως...Χαιρετισμους απο τον πειραια,Κωστας Ζ.