Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Εμεις οι Γκαγκαβουζηδες

Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου μου που έχω ολοκληρώσει και είναι έτοιμο να εκδοθεί!! Ως υπότιτλος θα υπάρχει"Ιστορικές πηγές-ταυτότηκα και η πορεία τους στο χρόνο".
Η ολοκλήρωσή του αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας και επίπονης δουλειάς απο μένα αλλά και από πολλούς φίλους συνεργάτες, ιστορικούς καθηγητές και ανώνυμους-επώνυμους φίλους ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ!!!
Από την αρχή όταν πρίν από 7 χρόνια περίπου ξεκίνησα την έρευνα ήταν μία πολύ δύσκολη εργασία!! Χρειάστηκαν ώρες μελέτης, αναζήτησης μέσα σε χιλιάδες σελίδες να βρω κείμενα, αρχεία, πηγές για τη φυλή μας!!
Η ελληνική βιβλιογραφία ήταν και είναι πάρα πολύ φτωχή για να βοηθήσει έναν ιστορικό ερευνητή πολύ δε περισσότερο έναν εραστιτέχνη ιστορικό όπως είμαι εγώ. Εκτόςαπό τους παρπάνω λόγους θα έπρεπε να ακροβατήσω πάνω σε λεπτες ισορροπίες, που είχαν να κάνουν με την τουρκόφωνη γλώσσα μας, η οποία εκ των πραγμάτων μας ενέταξε στην ελληνική ιστοριογραφία σε κάποιο από τα τουρκικά φύλα των Βαλκανίων!!.
Έτσι ξεκίνησε μία επίπονη προσπάθεια αναζήτησης πηγών απο Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ρωσία καθώς και μέσα απο το διαδίκτυο σε βιβλιοθήκες της Γερμανίας, Αγγλίας, Γαλλίας και Αμερικής!!
Η αναζήτηση αυτή οδηγούσε συχνά σε αντικρουόμενα συμπεράσματα ιστορικών που είχαν μελετήσει την φυλή μας!!
Μετά από την έρευνά μου κατέληξα στο συμπέρασμα πως οι ιστορικοί, σχεδόν όλοι, ήταν και είναι στρατευμένοι σε κάποια εθνική ιστορική σχολή με μοναδικό σκοπό τα συμπεράσματά τους να είναι αρετσά στο Έθνος-κράτος που υπηρετούσαν!!
Πολλές φορές ήρθα σε σύγκρουση και με Γκαγκαβούζηδες οι οποίοι για διάφορους λόγους εκφράζανε απόψεις αντίθετες με την πραγματικότητα υιοθετώντας συμπεράσματα κυρίως Τούρκων ιστορικών!!! Η εμπειρία από αυτή την εργασία ήταν μεγάλη και επικερδής πρώτα για μένα, διότι γνώρισα πολλούς Γκαγκαβούζηδες με τους οποίους γίναμε φίλοι αλλά και εχθρούς τους οποίους τιμώ αλλά δεν φοβάμαι!
Όπως έλεγε και ο Πλούαρχος: ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!!
Γνωρίζω πως το βιβλίο θα προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων, θα ενδιαφερθούν ιστορικοί και απλοί πολίτες. Για μένα θέλω να αποτελέσει την αρχή για περισσότερη έρευνα! ίσως κάποια συμπεράσματα να αποδειχτούν με την πάροδο του χρόνου λανθασμένα και να χρειαστούν αναθεώρηση, Είμαι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση και αντιπαράθεση!!
Τέλος σύντομα θα ενημερωθείτε για την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου, τόπο και χρόνο όπου φυσικά θα είστε όλοι προσκεκλημένοι μου. Επίσης θα ενημερωθείτε για τον τρόπο παραλαβής, βιβλιοπωλεία και κόστος.
ΓΙΑΣΑΣΙΝ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΛΑΡ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: