Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Ένα βιβλίο για τους Γκαγκαβούζηδες

Σήμερα με ειδοποίησαν απο το τυπογραφείο πως το βιβλίο μου για τους Γκαγκαβούζηδες είναι έτοιμο. Μετά από μακρά κυοφορία το όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα!!! Επιτέλους!!! θα πάρω στα χέρια μου όλα όσα κατάφερα να αποτυπώσω και να καταγράψω για τους Γκαγκαβούζηδες.
Το βασικό πρόβλημα που δεν έχω λύσει μέχρι τώρα είναι της χρηματοδότησης του βιβλίου μου. Οι Δήμαρχοι που θα έπρεπε να είχαν κάποιο ενδιαφέρον λόγω της παρουσίας Γκαγκαβούζηδων στις περιοχές τους αδιαφορούν!!! ΓΙΑΤΙ; Αυτό μόνο οι ίδιοι το ξέρουν. Ενώ όλοι το περιμένουν κανείς δεν απάντησε στις επιστολές που τους έστειλα με την παράκληση να βοηθήσουν!! Δεν ξέρω το λόγο αλλά θα περιμένω μέχρι τέλους. Αν και το απεύχομαι και δεν βοηθήσουν τότε θα αλλάξω τακτική!!! Λυπάμαι που τα γράφω αλλά έχω φτάσει στα όριά μου!! η οργή ξεχυλίζει!! Δεν μπορώ να πιστέψω όσα έρχονται ως ψύθηροι στ΄αυτιά μου!!!!.
Πιστεύω όμως στη δύναμη και στη θέληση όλων αυτών που περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα, να πάρουν στα χέρια τους ένα βιβλίο που θα αναφέρεται στην καταγωγή τους, στην πορεία των παπούδων τους μέσα στο χρόνο, στους διωγμούς και τις συνεχείς μετακινήσεις τους. Να μάθουν επιτέλους πως δεν είναι Τούρκοι όπως τους χαρακτηρίζουν επειδή επιμένουν να μιλούν ακόμη τα γκαγκαβούζικα (τουρκική διάλεκτος).
Θα περιμένω!!! Ότι όμως και να κάνουν το βιβλίο είναι έτοιμο!! θα γίνουν οι τελευταίες διορθώσεις μέσα στις γιορτές και θα κυκλοφορήσει!! Πως και που θα το δω μαζί με τους εκδότες μου.

2 σχόλια:

kostas Z. είπε...

Χρηστο σου ευχομαι χρονια πολλα για την εορτη σου,καλα χριστουγεννα κι ευτυχισμενος ο καινουργιος χρονος με υγεια,χαρα κι να ευοδωθουν ολες οι προσδοκιες σου κι καλη δυναμη στο εργο που επιτελεις.Κωστας Ζ.Πειραιας

Γκαγκαβούζης-Gagavouzis είπε...

Κωστα καλημερα!! ευχαριστω πολυ για τις ευχές σου! Σου τις ανταποδιδω για σενα προσωπικά και την οικογενεια σου!! νασαι παντα καλά!!!